To All Survivor Around The World

Well,  I want to say thank you so much for the following names, for what they say to me :

Arvy M. : Love and support is limitless. I will support and love you all always!,

Ayu G. : Continue the fight! Never give up!

Caroline A. : Keep you health from now and don’t ever give up!

Hilam T. : Keep strong and cheerful with your condition. Believe every body will always love all of you!

Mohamad Adesa N. : You’ve done good things in life only to be rewarded with this disease. Don’t fear for God will reward your kindness in this world or the other.

Stephen N.: Be brave, Be strong! I don’t know how hard it is to be like u, here a message of mine, using this I can tell u how much I support u deep down inside!

Timotius Alfa G. : Be courageous.

Vivian H. : Every single life has a meaning, and yours too.🙂 Let’s make every second of our life beautiful! Don’t give up!

Widigdo H. : Life is a grace from God, whatever you get now, you’re the masterpiece of God’s Hand. Be strong!

Aku nggak kenal dengan mereka semua, tentu saja (lho ?!). Aku cuma baca kalimat-kalimat support mereka untuk para survivor ca di seluruh dunia di tribute wall yang aku temukan di http://www.themaxfoundation.org/tributewall/TributeWall.aspx?country=Indonesia. Hobiku browsing tentang kanker telah mengantarku bertemu web itu. Awalnya sebetulnya aku ke http://www.novartisoncology.com/patients-caregivers/patient-stories/, liat-liat aja, lalu gak tau gimana bisa sampai ke The Max  Foundation itu.

Kalimat-kalimat yang mereka tuliskan di tribute wall itu, bagiku sangat menyentuh. Aku ingin juga menulis di tribute wall itu. Lalu aku klik di “sign the world cancer declaration and add your tribute.” Aku tuliskan “Keep on fighting and never give up. Be sure that you can fill the days with happiness, because everyday is a wonderful life” sebagai tribute untukku sendiri dan untuk seluruh survivor ca all around the world. Belum puas, aku tuliskan satu lagi, dengan kutipan lagu Insha Allah-nya Maher Zain (lagi ?) “Don’t despair and never lose hope because Allah is always by yourside, insha Allah.” sebagai tribute ku yang kedua.

Cuma itu yang bisa kuberikan untuk para survivor ca (A cancer survivor is an individual with cancer of any type, current or past, who is still living). Semoga kami semua bisa melewati hari demi hari dalam keadaan sehat dan bahagia, sampai tiba saatnya nanti, bila segalanya memang harus berakhir. Dan semoga, akhir hidup itu adalah akhir yang baik (khusnul khotimah). Amin.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s